School Year Calendar and Professional Activity Days

2024-2025

2023-2024

Upcoming Professional Activity Days

May 31, 2024 at St. Mary’s High School

Timing Theme Notes, Links, etc.
30 minutes

8:30am – 9:00am

Welcome and Liturgy

Location?

45 minutes

9:15am – 10:00am

Session A

Location: Lecture Hall

Guest Speaker: David Connoly from Drayton Youth Academy

Guest Speaker - David Connoly
David Connolly is the Associate Artistic Director of Drayton Entertainment, Director of Education for their Youth Academy, and proud Co-Chair of their EDI Committee. He is also an active Disability and Inclusion Advocate who is deeply committed to changing the statistic of being the only male amputee to have performed on Broadway. He is a recipient of The Ontario Premier’s Award of Excellence and active member on the DEI Committee of the International Musical Theatre Educators’ Alliance. For the past four years, David has curated and moderated a Disability Inclusion Panel at BroadwayCon in New York City and has proudly served as a peer assessor for The Canada Council for the Arts.

As an Educator, David has been an Adjunct Professor and Advisor to the Musical Theatre Performance Programs at Western University, Wilfred Laurier University, Sheridan College, Randolph College, VanderCook College and most recently, the Hopkins Centre for the Arts at Dartmouth College.

15 minutes

10:00am – 10:15am

Break
45 minutes

10:15am – 11:00am

Session B

Location: Lecture Hall

Guest Speaker: Kim Erin Spratt from Inspired Education:

Guest Speaker - Kim Erin Spratt

Kim is an educator, author, performing artist, and the founder of InspirEd Arts Resources. Her company is dedicated to creating innovative resources and services for arts education in grades K-12. She is a former executive member of the Council of the Ontario Drama and Dance Educators (CODE), an AQ Instructor and member of the “Presenters on the Road” team with ETFO, and a teacher with the Peel District School Board. Kim has done course and resource writing for ETFO, OCT and the Ministry of Education and is the author of “The Ultimate Dance Education Kit” and the “Elements of the Arts” posters and flashcards series. Kim is passionate about creative thinking and looks forward to sharing some engaging and playful arts-based strategies for your classroom.

90 minutes

11:00am – 12:30pm

Lunch – on your own
60 minutes

12:30pm – 1:30pm

Session C

Location: Begin in Lecture Hall then break off into classrooms

Break Out sessions

Bring devices or pencil and paper to take notes

1:30pm – 1:45pm Break
75 minutes

1:45pm – 3:00pm

Session D

Location: Begin in Lecture Hall then break off into classrooms, then back to Lecture Hall

  • Feedback survey will be incorporated in this block
1:45pm – 2:15pm – Break Out Sessions

2:15pm – 3:00pm – Tears and Chuckles

Survey